הגישות השונות להחלפת מפרק ירך

הגישות השונות להחלפת מפרק ירך

אנחנו, בני האדם, לא היינו יכולים להתנהל בעולם אם לא היה לנו את השלד. אשר בין היתר מורכב משורה של מפרקים המאפשרים לו לנוע במרחב באופן חופשי. אם תחשבו על זה, תראו איך מפרק הברך למעשה מאפשר לכם לקום ולהתיישב. מפרקי האצבעות מאפשרים לכם לקרוא ספר, לכתוב, להקליד על המחשב ועוד. כיוון שאנחנו מדברים על נקודת חיבור בעצם בין שתי עצמות, באופן טבעי, מדובר על נקודה אשר נחשבת באופן מסורתי, לכזו, המועדת לפורענות. לא במקרה, אנחנו רואים לאורך השנים, בעיקר בקרב אוכלוסיה מבוגרת אבל לא רק, כאבים במפרקים, בעיקר במפרק הירך וכמובן במפרקים נוספים. במאמר הבא אנחנו רוצים להציע לכם מגוון שיטות טיפול אשר יכולות לשפר את המצב שלכם במידה משמעותית. זכרו, לא רק אתם סובלים מכאבים באיזורים הללו וכדי להתמודד עם הבעיה אנחנו כאן כדי לסייע לכם. חיים מלאים בסבל וכאב הם לא גזרת גורל ואנחנו כאן כדי להסביר מה אפשר לעשות. קדימה, בואו נתחיל.

כמה מילים על המפרק עצמו

מפרק הירך הוא מפרק אובלי. מה זאת אומרת? עצם הירך מסתיימת בכמו מים 'קערה כזו' הפונה כלפי מטה. כאשר מהצד השני, ראש מפרק השוק עשוי כמו סוג של עיגול. בשפה אחרת אנחנו קוראים למפרק מהסוג הזה: 'מכתש ועלי'. כמובן, העצמות לא יכולות לבוא במגע ישיר האחת עם השניה. הסיבה לכך היא שללא חומר אשר יפריד בניהן וישפר את החיכוך, העצמות פשוט ישחקו מה שיגרום לדלקת בהמשך. כאשר אנחנו מדברים על מקרים של כאבים במפרק הירך, בדרך כלל הסיבה לכך נעוצה בשחיקה של הסחוס. מדובר על רקמה קשיחה אשר ממוקמת באמת באותה נקודת מפגש בין שתי העצמות המדוברות. לאורך השנים, בעקבות שימוש חוזר במפרק או אם אנחנו מדברים על ספורטאים, נשים בהיריון וכדומה, הרי שהמפרק עובר שימוש יתר או במקרה של נשים בהיריון או מי שמגיעים לעודף משקל, משקל עודף יכול גם כן להשפיע על המפרק ולהוביל לשחיקה של הסחוס ובהמשך לכאבים. נדבר על כך בהרחבה בהמשך, רק נסיים את התיאור בכך שנזכיר כי באותו מפרק יש לנו גם את הרצועות. אלו שרירים אשר עוטפים את המפרק ומאפשרים לו לעשות כל תנועה, אבל בלי לצאת מהמקום.

מה עושים כאשר רוצים לשפר סימפטומים כמו כאבים וכדומה

אז הרבה פעמים אנחנו ננסה להשתמש בטכניקות נוספות, לפני שנעבור לביצוע פרוצדורה פולשנית כמו ניתוח למשל. הרבה פעמים ננסה לפתור את הבעיה עם טיפול תרופתי או על ידי מתן תרגילי פיזיותרפיה וכדומה, אשר יכולים לשפר במידה מסוימת את המצב. אבל, אם אנחנו רואים כי הכאבים הולכים ומחמירים, הרי שהרבה פעמים ניגש לביצוע ניתוח. לפני שנסביר בדיוק מה המטרה בניתוח, אנחנו רק רוצים להזכיר כי מדובר על פרוצדורה אשר נהוג לבצע אותה לעיתים קרובות. כלומר, אנחנו מדברים על תהליך שכיח יחסית ככה שבמובן הזה אתם יכולים להישאר רגועים ולדעת כי כל עוד אתם בוחרים לעבוד עם איש מקצוע מעולה, הרי שאין לכם ממה לחשוש.

על הפרודורה עצמה

בעבר, היו נוהגים לבצע ניתוח מפרק ירך או מקדימה או מאחור. כלומר, היו מבצעים סוג של חתך קטן ולתוכו, מכניסים במקום האיבר הפגוע, איבר סינטטי אשר יוצר כדי להחליף אותו. היום, מעדיפים לבצע את הניתוח בדרך כלל בשיטה הקידמית. במהלך ניתוח החלפת ירך אם המטופל שוכב על הגב, אפשר לבדוק בצורה מדויקת, בזמן אמת, את טווחי התנועה של המפרק לאחר הטמעת האיבר החדש, הסינטטי. אפשר לומר כי פרוצדורה כזו פחות מועדת לפורענות ולסיבוכים ותקופת ההחלמה צפויה להיות קצרה באופן משמעותי.

כך או אחרת, הכי חשוב זה לפנות לבעל מקצוע מעולה. אורותופד מקצועי, אשר יש לו ניסיון ויודע לעשות את העבודה. כך תדעו כי אתם פשוט הפקדתם את הבריאות שלכם בידיים הטובות ביותר שיש.

קרדיט-Photo by Scott Broome on Unsplash
דילוג לתוכן