דלת טרוקה

מהי דלת טרוקה?

הגדרת דלת טרוקה מתחילה עם הגדרה אחרת: הגדרת מנעול קבוע.

רבים מהאנשים לא מעוניינים לאפשר לכל אחד לפתוח את הדלת מצידה החיצוני. לעיתים מדובר בדלת שאנחנו רוצים לבטח מפני ילדים. לעתים בדלת שנמצאת במחלקה רפואית, בדלת של אנשי צוות ועוד.

בדלת בעלת ידית קבועה, בניגוד לדלת רגילה, הידית לא מסוגלת להתכופף ולפתוח את הדלת. הידית מאפשרת לבצע רק דחיפה שלה, כאשר מוחדר מפתח לחור המנעול. כך בעצם רק מי שמחזיק במפתח מתאים לדלת יוכל לפתוח אותה.

מנעול קבוע הוא שימושי למדי ולכן הוא נפוץ בדלתות רבות. לכל סוג מנעול יש יתרונות וחסרונות, וגם מנעול קבוע עלול לגרום לבלגן.

ברגע שתימצאו מחוץ לדלת ללא מפתח מתאים, גם אם המנעול לא נעול – מאחר ואין לידית הדלת יכולת סיבוב והיא קבועה במקומה, לא ניתן לפתוח את הדלת. המצב הזה מתסכל למדי מאחר ולא מדובר אפילו בבעיה במנעול אלא רק בתקלה קטנטנה. עם זאת, גם את התקלה הקטנטנה הזו, דלת טרוקה, אפשר לפתור בקלות.

מצב נוסף של דלת טרוקה עשוי להיווצר כאשר אתם יוצאים מהבית עם מפתח אך בחזרה אליו אתם מגלים שיש מפתח אחר מעברה השני של הדלת, בתוך חור המנעול. במצב כזה לא תוכלו להכניס את המפתח שלכם פנימה.

איך ניתן להימנע מלכתחילה?

  • שיטה ראשונה וברורה מאליה היא לוותר על מנגנון דלת בעל ידית קבועה. להתקין במקום זאת ידית נעה. התוצאה היא דלת שאפשר לפתוח מכל כיוון כל עוד היא לא נעולה. זהו מצב שמתאים לבתים פרטיים אך פחות יעבוד במקרים של דלתות מוסדיות.
  • במידה ואתם מחליטים בכל זאת להשתמש בידית קבועה, נסו לא להגיע למצב בו יש מפתח מצידה הפנימי של הדלת, בתוך חור המנעול. הרגילו את עצמכם לשלוף את המפתח החוצה ולהניח אותו במקום בטוח מחוץ לדלת.
  • אם אתם יוצאים מהבית "רק לשניה", קחו איתכם מפתח ליתר ביטחון. אם הדלת תיטרק מאחוריכם ותיתקעו עם דלת טרוקה, אתם עתידים להתחרט על ההחלטה הזו בעתיד. עדיף להקדים רפואה למכה ולהתרגל לקחת מפתח מראש.
  • הרגל שימושי נוסף הוא להעניק מפתח רזרבי לשכן או לקרוב משפחה שנמצא בקרבה פיזית אליכם. כך במידה והדלת נטרקה מאחוריכם תוכלו לקחת ממנו את המפתח הרזרבי.

קרדיט לתמונה Freepik

דילוג לתוכן